Ξέρατε ότι;

     Αν περιορίζαμε ολόκληρη την ανθρωπότητα σε ένα χωριό εκατό κατοίκων αλλά διατηρούσαμε τις αναλογίες όλων των λαών τότε αυτό το χωριό θα αποτελείτο από: 57 Ασιάτες, 21 Ευρωπαίους,14 Αμερικανούς, 8 Αφρικανούς, 52 γυναίκες, 48 άνδρες, 70 μη άσπρους, 30 άσπρους, 70 μη Χριστιανούς, 30 Χριστιανούς , 89 ετεροφυλόφιλους, 11 ομοφυλόφιλους, 6 πρόσωπα θα κατείχαν το 59% του παγκόσμιου πλούτου. Και τα έξι θα προέρχονταν από την Αμερική, 80 θα είχαν μη ικανοποιητικές συνθήκες κατοικίας, 70 θα ήταν αναλφάβητοι, 50 θα ήταν υποσιτισμένοι, 1 θα πέθαινε, 2 θα γεννιόταν, 1 θα είχε κομπιούτερ, 1 (μόνον ένας) θα είχε πτυχίο πανεπιστημίου. Αν κάποιος παρατηρήσει τον κόσμο από αυτή την πλευρά, τότε γίνεται φανερό στον καθένα ότι η ανάγκη για συναδέλφωση, κατανόηση, αποδοχή και μόρφωση είναι πολύ μεγάλη.
     Σκεφτείτε τα ακόλουθα: Αν σήμερα το πρωί, ξυπνήσατε υγιείς και όχι άρρωστοι τότε είστε πιο τυχεροί από 1 εκατομμύριο άνθρωποι οι οποίοι δεν πρόκειται να ζουν την επόμενη εβδομάδα.
     Αν δεν ζήσατε ποτέ ένα πόλεμο, ούτε νοιώσατε τη μοναξιά της αιχμαλωσίας, την αγωνία του τραυματισμού και την πείνα τότε είστε τυχερότεροι από 500 εκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου.
     Αν έχετε φαγητό μέσα στο ψυγείο σας, αν είστε ντυμένοι, αν έχετε μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας και ένα κρεβάτι, τότε είστε πλουσιότεροι από το 75% των κατοίκων αυτού του κόσμου.
     Αν έχετε λογαριασμό στην τράπεζα, λίγα λεφτά στο πορτοφόλι και λίγα ψιλά σε ένα κουμπαρά, τότε ανήκετε στο 8% των εύπορων ανθρώπων αυτού του κόσμου.